Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Schandaal met telefoonoplichters

Schandaal met telefoonoplichters

Wie heeft er niet gehoord over problemen m.b.t. aanvallen, bijvoorbeeld op een kind, of telefonische afpersing van zogenaamd broodnodig geld. Soms gebeurde het dat ouderen grote sommen geld gingen opnemen, om deze later aan onbekenden over te dragen, die later natuurlijk spoorloos waren. Bovendien wist de familie van niets. De eerste reden tot verdenking zou moeten zijn dat er een onbekend nummer op de telefoon verschijnt. En dat de vraag wie er belt, niet direct wordt beantwoord, maar pas na een tijdje.

Het is dan de moeite waard om hulp in te roepen, vooral als we twijfelen over met wie we aan het praten zijn. Als we niet weten wiens telefoonnummer het is (omdat we het nummer niet in onze telefoon hebben opgeslagen), dan moeten we zo’n verdachte oproep niet beantwoorden. De theorie is echter anders dan de praktijk, zeker als we alleen zijn en er met niemand over kunnen praten. Het niet beantwoorden van een telefonische oproep kan soms moeilijk zijn. En als een onbekend nummer ons vaak belt, dan kan het dringend lijken, bijvoorbeeld omdat een dierbare dringend onze aandacht nodig heeft.

Oplichters hanteren allerlei psychologische technieken, maar ze kunnen ons ook verrassen en hun verhaaltje nog meer authentiseren. Ze kunnen zelfs van tevoren zo’n onbekend nummer doorgeven aan degene die ze van plan zijn te bellen.

Marketing afspraken

Door de vereisten van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn alle mogelijkheden om marketinginformatie aan ons te verstrekken onderworpen aan onze persoonlijke verificatie. Het is noodzakelijk om akkoord te gaan met het ontvangen van informatie zoals promoties, zelfs om contact met ons op te nemen in verband met een telefonisch aanbod. Helaas zijn er manieren om dergelijke bepalingen te omzeilen, bijvoorbeeld indien onze vrienden een applicatie gebruiken die toegang vraagt tot de contacten op hun smartphone.

In eerste instantie lijkt het onschuldig, maar na een tijdje kan blijken dat allerlei telemarketeers ons bellen omdat onze vrienden een onveilige applicatie gebruiken en daardoor – zonder zich ervan bewust te zijn – informatie zoals ons telefoonnummer ter beschikking hebben gesteld.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-01-12
Getagged: onbekende nummer wie heeft gebeld wie belt er telefoon spam telefoonterror

Verwante artikelen