Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Hoe kan je onbekende oproepen stoppen?

Hoe kan je onbekende oproepen stoppen?

Telefonische spam zal evenzeer in ons leven aanwezig zijn als spam die via e-mail wordt verzonden. Door de markt van ongewenste telefoontjes, onbekende nummers en telemarketingactiviteiten in het algemeen te onderzoeken, weten we dat ze wereldwijd niet verwijderd worden. We kunnen er echter wel voor zorgen dat dit probleem ons privé-nummer niet bereikt. Als u een antwoord zoekt op de vraag: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat onbekende nummers mij niet meer bellen?” dan heeft u waarschijnlijk al problemen met onbekende nummers. Wij schrijven veel artikelen over hoe u ervoor kunt zorgen dat telemarketeers u niet bellen. Als ze sowieso al bellen, dan betekent dit dat u zich al in de telemarketingdatabase bevindt. Dus wat moet u doen? Telefoon opnemen, of juist niet?

Ten eerste moet u onmiddellijk stoppen met het opnemen van onbekende nummers. Op deze manier zullen ze na een tijdje uw nummer als inactief markeren. Om hun kosten te verlagen willen marketingbedrijven geen tijd en middelen verspillen aan het bellen naar nummers die toch niet worden beantwoord. Als u geen telefoontjes van onbekende nummers meer aanneemt, dan is de kans groot dat ze na enige tijd u niet meer bellen. Als u per se onbekende oproepen moet beantwoorden (omdat u bv. een telefoon gebruikt om contact op te nemen met uw klanten, of u heeft zojuist iets op een verkoopplatform geplaatst en verwacht een telefoontje van potentiële kopers) controleer dan altijd het telefoonnummer voordat u opneemt. Het duurt maar even; als u achter de computer zit duurt het maar 5 seconden (drie piepjes). En zelfs als de beller ophangt, dan kunt u hem na een tijdje altijd nog terugbellen.

Onthoud dat uw telefoonnummer een ‘smakelijk hapje’ is voor alle telemarketeers. En als u in hun val loopt, dan zullen ze u steeds opdringeriger proberen te bereiken. Het belangrijkste is om te voorkomen dat uw nummer in handen valt van telefonische verkopers. En als het toch al in hun handen is, stop dan gewoon met het opnemen van de telefoon als u niet weet wie er aan de andere kant van de lijn zit. Onbekend nummer? Vergeet het maar!

Tags: hoe kan je onbekende nummers laten stoppen met bellen, telefonische spam, telefoon opnemen, onbekende nummers, onbekend nummer

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-01-19
Getagged: telefoon spam telefoonterror wie belt er wie heeft gebeld onbekende nummer

Verwante artikelen