Lichamelijke activiteit met een smartphone

Fysieke activiteit heeft veel voordelen. Het is goed voor de gezondheid, maar ondersteunt ook het gewichtsverlies. Tegenwoordig sterft fysieke activiteit misschien nog niet uit, maar het is zeker een probleem dat steeds minder mensen fysiek actief zijn. De technologische ontwikkeling heeft ertoe geleid dat mensen, vooral jongeren, liever achter de computer, tv of gameconsole zitten. En zelfs als ze buiten komen, hebben ze een telefoon o.i.d. op zak waarmee ze op internet kunnen spelen of "rondzwerven".
Lichamelijke activiteit is voor velen een vreemd begrip geworden. Zelfs op school vermijden veel kinderen lichamelijke opvoeding, vaak hun enige kans op activiteit. Lichamelijke activiteit is niet verplicht en niemand wordt ertoe gedwongen; iedereen moet het zelf willen om fysiek actief te zijn. Soms is het echter de moeite waard om de voordelen van fysieke activiteit te bekijken, vooral wat de gezondheid betreft. Van langere wandelingen, een lichte run of minstens één keer per week fietsen gaat niemand dood. Het zal daarentegen zeker positieve effecten hebben op het lichaam en de gezondheid.
We kunnen gerust stellen dat deze technologische nieuwigheid – de smartphone – die ons leven gemakkelijker zou maken, een beetje ongewenst is geworden. Het is een hinderlijke accessoire die ons steeds verslaafder maakt. Er komen ook steeds nieuwe applicaties bij, die ons steeds vaker op de smartphone laten kijken.
Let op de persoonlijke gegevens op je smartphone
Sommige gegevens zijn persoonlijk voor ons, de "gevoelige gegevens". Gegevens die we liever niet openbaar willen maken, omdat zij intiem zijn. Soms zelfs beschamend, en uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik. Dit kunnen ziekten of handicaps zijn, die we zelf proberen aan te pakken. Dergelijke gegevens lijken voor niemand nuttig, maar er blijken mensen te bestaan die juist op deze mysterieuze gegevens loeren. Zulke gegevens kunnen gebruikt worden om ons in het echte leven te volgen, of ons te pesten. Niet alleen in telefoongesprekken, maar ook door afbeeldingen, Facebook-berichten of andere vormen van intimidatie, bv. scherpe opmerkingen, of zelfs privéberichten.

Dit bericht is geplaatst in: Blog • 2020-01-27
Getagged: telefoon spam wie heeft gebeld telefoonterror onbekende nummer wie belt er