Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiƫnter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Hoe afhankelijk bent u van uw mobiele telefoon?

Hoe afhankelijk bent u van uw mobiele telefoon?

Vraag je je wel eens af of je tegenwoordig zonder mobiele telefoon zou kunnen overleven? U staat dagelijks in contact met toepassingen die uw leven gemakkelijker maken. Ik weet precies hoe cool het is om met je vrienden aan de telefoon te praten. Ik weet ook dat we met smartphones in staat zijn om videogesprekken te voeren, videoconferenties te houden. Op het internet kunnen we veel nuttige informatie vinden, maar ook veel van wat alleen maar tijd kost. Dankzij de telefoon kunnen we een bestelling plaatsen in de winkel, die door een koerier naar ons toe wordt gebracht, we kunnen een afspraak maken met een dokter of fysiotherapeut die ons komt bezoeken. We hoeven het huis niet eens te verlaten.

Maar is het gebruik van een mobiele telefoon gewoon positief? Maakte dat ons leven niet makkelijker voor ons? Denk er eens over na. Kun je een pakje ophalen uit een pakketautomaat zonder mobiele telefoon? Gebruikt uw bank nog steeds kaarten met codes of komt de code die nodig is om de overschrijving uit te voeren misschien via sms naar u toe? Is een telefoon niet nodig in je werk?

Het is soms de moeite waard om je af te vragen of ik mijn relatie met mijn kinderen/huis/familie of collega's niet heb verbroken door te afhankelijk te zijn van mijn mobiele telefoon? Het lijkt mij dat het leven in de virtuele wereld ons steeds meer aantrekt. Zo nu en dan wordt er nieuwe apparatuur gemaakt om ons een gevoel te geven van een nog diepere verbinding met de virtuele realiteit, zoals een VR-bril. Als je alleen je telefoon/computer niet hoeft te gebruiken, gebruik hem dan niet. Neem uw kinderen of vrienden mee voor een wandeling. Zie hoe mooi onze planeet en het leven erop is.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-06-04
Getagged: wie heeft gebeld telefoon spam wie belt er telefoonterror onbekende nummer

Verwante artikelen