Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Intimiderende telemarketing - hoe kunnen we ons daartegen verdedigen?

Intimiderende telemarketing - hoe kunnen we ons daartegen verdedigen?

Waarschijnlijk heeft ieder van ons een probleem ondervonden met een pestende telemarketeer die ons nummer meerdere keren per dag op verschillende momenten van de dag belt. Het niet beantwoorden van gesprekken zou uiteindelijk het verwachte resultaat moeten opleveren, maar vaak gebeurt dit pas na vele dagen van onafgebroken bellen. Daarom is het de moeite waard om meer te leren over hoe om te gaan met hardnekkige telemarketeers.

Waarom belt een telemarketeer zo vaak?

Het is gewoon zijn plicht. Aan de andere kant van de hoorn zit meestal een man die op deze manier zijn brood verdient, en het is zijn taak om in zijn levensonderhoud te voorzien. Hij heeft een database met nummers tot zijn beschikking, die hij voortdurend verkleint. Het is zijn taak om een bepaald product, een bepaalde dienst of een uitnodiging voor een reclameshow te verkopen. Een telemarketeer probeert meestal 4-6 keer per dag te bellen. Frequentere pesterijen per telefoon zouden de basis vormen voor beschuldigingen van stalking. De inkomsten van telemarketeers zijn afhankelijk van het resultaat. Ze zijn gegarandeerd een kleine basis waaraan de prestatiebonussen worden toegevoegd. Dit maakt het in het belang van de telemarketeer om zoveel mogelijk mensen op één dag te bellen.

Is het veilig om de telefoon van de telemarketeer te beantwoorden?

Meestal wel, ja. Telemarketingbedrijven kunnen de ontvangers niet blootstellen aan extra kosten. Als er een onbekend nummer belt, is het een goed idee om dit in de Google-zoekmachine in te voeren. Daar krijgen we informatie van andere netwerkgebruikers die besloten hebben de oproep te beantwoorden. Als de meningen wijzen op telemarketing, kunnen we de oproep beantwoorden, zolang we het probleem maar snel willen oplossen en verdere oproepen willen stoppen.

Hoe komt de telemarketeer aan ons telefoonnummer?

Deze vraag stoort vaak degenen die worden lastiggevallen door telefoons. Helaas zijn wij het in veel gevallen die zich onbewust blootstellen aan oproepen van telemarketeers. Bij het online winkelen, het registreren bij verschillende diensten of het deelnemen aan bepaalde telefoonspellen. Daarom accepteren we de regels en voorschriften, en onder hen, heel vaak, de niet-verplichte toestemming voor de verwerking van persoonlijke gegevens en het delen ervan met reclamepartners. Op deze manier kan een bedrijf waar we nog nooit van gehoord hebben, onze gegevens verkrijgen door samen te werken met bijvoorbeeld een online winkel waar we onze inkopen hebben gedaan.

Hoe ga je om met belastende telemarketing?

We kunnen twee manieren onderscheiden. De eerste is om de andere partij snel en definitief te laten weten dat we niet ge?nteresseerd zijn in de inhoud van het aanbod. Meestal is het voor de telemarketeer voldoende om de lijsten van ons te verwijderen. Een andere manier is om te vragen wie de gegevensbeheerder is en waar het bedrijf ons nummer heeft. Ongeacht het antwoord, volgens FAMILY heeft iedereen het recht om van zo'n bedrijf te eisen dat het zijn nummer uit de database verwijdert. En in de overgrote meerderheid van de situaties zal dit betrekking hebben op een bepaald bedrijf. Wat als we oproepen van dit nummer blijven ontvangen? Vervolgens rapporteren we de zaak aan het Bureau voor de bescherming van persoonsgegevens en het Bureau voor elektronische communicatie. Deze entiteiten kunnen een telemarketingbedrijf dat het lastigvalt, bestraffen met een zeer hoge financile boete.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-08-08
Getagged: telefoonterror onbekende nummer wie heeft gebeld telefoon spam wie belt er

Verwante artikelen