Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Hoe beschermt u uw mobiele telefoon?

Hoe beschermt u uw mobiele telefoon?

Een moderne mobiele telefoon maakt ons dagelijks leven veel gemakkelijker door het aanbieden van een aantal handige functies. Het is echter de moeite waard om uw apparaat goed te beschermen, zodat deze grote en nuttige functies, zoals mobiel bankieren, zich niet tegen ons keren. Wat moeten we in gedachten houden bij het dagelijks gebruik van een moderne smartphone?

Schermvergrendeling - welke bescherming moet u kiezen?

Bij het instellen van de schermvergrendeling hebben we twee doelstellingen: veiligheid en functionaliteit. We willen voorkomen dat onbevoegden zich toegang verschaffen tot gegevens die door onze telefoon worden verborgen en tegelijkertijd willen we geen bescherming die ons vermogen om bepaalde functies snel te gebruiken beperkt. Met state-of-the-art smartphones kunt u uw vingerafdruk of gezichtsscan instellen. Een dergelijke bescherming zal ons een effectieve bescherming bieden, en tegelijkertijd zal het ons in staat stellen om het scherm uit te drukken. Op oudere modellen kunnen we een ontgrendelingspatroon of -code kiezen. Een iets handigere optie lijkt echter een pincode te zijn. Het patroon maakt het mogelijk om het scherm snel te ontgrendelen in normale omstandigheden, bijvoorbeeld op kantoor of thuis. Maar onderweg zijn, als we maar één hand hebben, kan het moeilijk zijn om een ingewikkeld patroon te tekenen, terwijl de code gemakkelijk kan worden uitgeschakeld. De schermvergrendeling is de absolute basis voor het beveiligen van uw telefoon.

Alleen bewezen toepassingen

We moeten alleen applicaties voor onze telefoon downloaden van een bepaalde bron: App Store op iOS-apparaten en Play Store op Android-apparaten. Laten we ons tegelijkertijd laten leiden door de meningen en beoordelingen van andere gebruikers. In geen geval mogen we applicaties downloaden van onbetrouwbare bronnen. Heel vaak kunnen we uw telefoon besmetten met software die onze persoonlijke gegevens en wachtwoorden probeert te achterhalen.

Vergeet niet uit te loggen uit de applicatie

U betaalt met een betaalkaart die op uw telefoon is ge?nstalleerd? Tickets kopen voor het openbaar vervoer? Na het voltooien van de transactie moet u altijd uitloggen uit uw applicatie. Vergeet niet om het te beveiligen met een sterke PIN-code. Als uw telefoon wordt gestolen of verloren, kan een gedeblokkeerde betaalapplicatie u blootstellen aan zeer ernstige verliezen.

Nuttige toepassingen voor onze telefoon

Het is de moeite waard om uzelf te wapenen met verschillende toepassingen die de bescherming van uw telefoon zullen verhogen. Allereerst een programma met de functie van het opschonen van onnodige gegevens en een antivirus. Ten tweede, een toepassing die de bescherming van de privacy zal verhogen en de overdracht van gevoelige gegevens naar de cloud zal blokkeren. U moet ook een mobiele browser uitrusten met een VPN-module die onze IP's zodanig verandert dat we niet meer te volgen zijn op het netwerk.

Back-up van Google

Hoewel de installatie vervelend kan zijn, is het de moeite waard om uw smartphone te gebruiken wanneer u verbinding maakt met uw Google-account. Op die manier kunt u een back-up maken en het delen van contacten mogelijk maken. Hierdoor kunnen we al uw gegevens snel terughalen als uw telefoon verloren gaat of gestolen wordt. Bovendien is het gemakkelijk om uw nieuwe telefoon snel aan te passen aan onze behoeften.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-08-29
Getagged: wie heeft gebeld telefoonterror wie belt er telefoon spam onbekende nummer

Verwante artikelen