Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiƫnter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Hoe verdedig je jezelf tegen een opdringerige beller?

Hoe verdedig je jezelf tegen een opdringerige beller?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om oproepen van onbekende nummers niet te beantwoorden. We zijn bang voor fraudeurs of opdringerige telemarketeers. Dit heeft echter zijn nadelen. Soms belt een vriend, bank of koerier ons vanuit een onbekend nummer. Hoewel de vriend waarschijnlijk een manier zal vinden om ons anders te contacteren, zal de koerier dat niet noodzakelijkerwijs doen. Daarom is het de moeite waard om andere methoden te leren om met opdringerig bellen om te gaan, onbekende nummers.

Wie verbergt zich meestal onder een onbekend nummer?

In de overgrote meerderheid van de gevallen probeert een medewerker van een telemarketingbedrijf contact met ons op te nemen. Hij is verplicht om de beste resultaten te behalen, zodat hij op een dag meer dan honderd nummers kan bellen. Bovendien is het vaak de taak van de telemarketeer om te bellen totdat de gebruiker het nummer ontvangt. Natuurlijk komt hij niet verder dan 6-7 oproepen per dag, aangezien dit in aanmerking komt voor stalking. Oproepen van telemarketeers zijn meestal niet gevaarlijk, hoewel ze zeker zeer vervelend kunnen zijn.

Onbekend nummer en privnummer

Ook het verschil tussen een onbekend en een priv-nummer is het vermelden waard. In de eerste situatie wordt er een nummer op het scherm van onze smartphone weergegeven, dat we kunnen controleren. Het priv-nummer is geclassificeerd en we kunnen het op geen enkele manier zien. In het geval van priv-nummers kan onze aanbeveling er maar n zijn: neem dit soort gesprekken niet aan, want een verborgen nummer betekent meestal niet helemaal zuivere bedoelingen.

Hoe kom je erachter wie er belt vanaf een onbekend nummer?

Als een onbekend nummer belt vanuit een onbekend nummer, laten we het dan invoeren in de Google-zoekmachine. Netwerkgebruikers delen vaak hun ervaringen en informeren over wie dit nummer gebruikt. Als een telemarketeer, bank, onze telefoonoperator of andere serviceprovider u belt, vindt u met veel vertrouwen informatie over het netwerk. Het ontbreken van een nummer in de database betekent dat het niet opdringerig was voor andere gebruikers. Dus, iemand probeert direct contact met ons op te nemen. Laten we echter vermijden onbekende nummers te beantwoorden met een buitenlands voorvoegsel.

Hoe bevrijden we ons van een opdringerige telemarketeer?

Er zijn twee beproefde manieren om van het probleem af te komen. Als u na het controleren van het nummer zeker weet dat het een telemarketeer is, kunt u het nummer op een zwarte lijst zetten, zodat uw telefoon het gesprek automatisch weigert. De tweede manier is om de telefoon te beantwoorden en te vragen waar het bedrijf onze persoonlijke gegevens vandaan heeft en wie de beheerder is. Volgens de FAMILY moet het bedrijf ons specifieke informatie geven. Als deze informatie ontbreekt, kunnen we dit melden aan PMO of UKE. Als de telemarketeer ons een feitelijk antwoord geeft, zullen wij u vragen onze persoonlijke gegevens uit de database te verwijderen. In een dergelijke situatie is het bedrijf verplicht om aan ons verzoek te voldoen. Als de gesprekken niet stoppen, verwijzen we de zaak door naar de desbetreffende instantie. Veel telemarketingbedrijven hebben al een zeer hoge financile boete gekregen voor het overtreden van de bepalingen van het PMO.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-09-18
Getagged: telefoon spam wie heeft gebeld wie belt er telefoonterror onbekende nummer

Verwante artikelen