Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiƫnter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Wanneer moet u de telefoon opnemen en wanneer moet u deze vermijden?

Wanneer moet u de telefoon opnemen en wanneer moet u deze vermijden?

Onbekende nummers proberen ons zelfs meerdere keren per week te contacteren. Dit zijn meestal onschuldige oproepen van telemarketeers, van de bank of van onze dienstverleners. Soms is er echter een ernstige bedreiging voor een onbekend aantal. Daarom is het de moeite waard om de regels voor de bescherming tegen fraude te kennen. Wanneer kunnen we de telefoon rustig opnemen en wanneer moeten we dit vermijden?

Onbekende nummers - kunnen we erachter komen wie er belt?

Ja, tot op zekere hoogte kunnen we nagaan wie er contact met ons probeert op te nemen. Het enige wat we hoeven te doen is het nummer te herschrijven en het in te voeren in Google. Er zijn speciale forums waar elke gebruiker een bepaald nummer kan melden met een notitie over de eigenaar. Hierdoor controleren we meestal snel de bank, de dienstverlener, de hotline of de telemarketeer. Als er geen nummer in de database staat, betekent dit meestal dat iemand probeert direct contact met ons op te nemen en niet met andere mensen belt. In een dergelijke situatie is het de moeite waard om het gesprek aan te nemen.

Kan het beantwoorden van een oproep duur zijn?

Er zijn veel artikelen op het internet die waarschuwen voor het nemen van exotische nummers. Dit zijn meestal nummers uit Afrika, waarvan het voorvoegsel suggereert dat er vanuit Polen wordt gebeld. Het voorvoegsel van Togo is bijvoorbeeld +228, dus de eerste twee cijfers komen overeen met de richting van Warschau (+22). Het is zeker niet de moeite waard om dit soort oproepen te beantwoorden. Maar we hebben goed nieuws, voor degenen die per ongeluk zo'n telefoontje kregen - nee, je zult er geen hoge rekening voor betalen. Oplichting met Afrikaanse getallen werkt volgens een iets ander principe. Als we zo'n nummer oppakken, horen we meestal niets. Het zal gewoon een dove telefoon zijn. In dat geval kan de operator ons geen kosten in rekening brengen. Maar onder geen beding mag je zo'n nummer terugbellen! Dan kunnen we worden blootgesteld aan een zeer hoge rekening. Ondertussen zijn veel mensen uit eenvoudige onoplettendheid, nieuwsgierigheid of onbewust van het gevaar om terug te bellen naar exotische nummers.

Roaming en betaalde inkomende gesprekken

Er is echter een situatie waarin het beantwoorden van de telefoon kosten met zich mee kan brengen. Dit is natuurlijk het geval met oproepen van mobiele telefoons uit het buitenland. De kosten van de roamingdienst worden meestal gedekt door de persoon die zich in het buitenland bevindt. Er zijn echter situaties waarin een persoon in Polen kosten kan maken. Het is echter de plicht van de exploitant om te waarschuwen voor een dergelijke situatie. Daarom moet er voor het begin van een gesprek een bericht verschijnen dat ons informeert over de mogelijkheid om de kosten in rekening te brengen als we niet binnen enkele seconden ophangen.

Is het de moeite waard om oproepen van onbekende nummers te beantwoorden?

Tenzij het een exotisch nummer is, ja. Het is de moeite waard om de oproep te beantwoorden, zelfs als we weten dat de telemarketeer ons belt. Het niet beantwoorden van dergelijke nummers zal uiteindelijk effect hebben, maar daarvoor zullen we zelfs tientallen pogingen hebben om te bellen. Daarom is het de moeite waard om te antwoorden en categorisch te vragen om onze persoonlijke gegevens uit de bedrijfsdatabase te verwijderen als we geen verdere oproepen meer willen ontvangen. Als dit niet helpt, kunnen we de zaak altijd melden bij het Bureau Bescherming Persoonsgegevens.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-10-05
Getagged: telefoon spam onbekende nummer wie heeft gebeld telefoonterror wie belt er

Verwante artikelen