Hoe verzamelen mobiele applicaties onze persoonlijke gegevens?

Een zeer groot aantal mensen besteedt te weinig aandacht aan de applicaties die op hun telefoon zijn ge?nstalleerd. We accepteren vaak machinaal alle rechten die nodig zijn voor het installeren van applicaties. Op deze manier stellen wij ons bloot aan het risico dat onze persoonlijke gegevens ter beschikking worden gesteld aan telemarketingbedrijven of op andere ongepaste manieren worden gebruikt.
Hoe werkt de mobiele applicatie?
Het gebruik van een mobiele applicatie betekent heel vaak het delen van sommige gegevens naar de cloud. Het gaat vooral om alle toepassingen die toegang tot het internet nodig hebben om goed te kunnen werken. Een mooi voorbeeld is FaceApp, een applicatie om ons gezicht in beeld te verjongen of te verouderen. Een speciaal computeralgoritme is verantwoordelijk voor de wijzigingen. Hiervoor wordt de foto overgebracht naar externe servers. Onze echte foto verlaat dus onze telefoon en komt in de wolkenruimte terecht, waar hij voor altijd zal blijven. Het gevaar is duidelijk. Terwijl applicatieontwikkelaars geen slechte bedoelingen hebben, kunnen ervaren hackers de verzonden gegevens ophalen en zo onze foto's ophalen. Dan hebben we geen controle over wat er met hen gebeurt. Nog gevaarlijker zijn virussen en schadelijke bestanden die zonder onze kennis naar onze telefoon worden gestuurd. Ze kunnen alle informatie uit het geheugen van het apparaat halen. Installeer mobiele apps met de nodige voorzichtigheid Voordat de applicatie op uw telefoon wordt ge?nstalleerd, wordt u gevraagd de toegang tot bepaalde aspecten van het apparaat te accepteren. Dit kan persoonlijke informatie bevatten. Let op welke toegang tot de aanvraag wordt gevraagd. Hebben eenvoudige spellen echt onze persoonlijke informatie nodig? Nee. Daarom, als een aanvraag ons om een dergelijke toegang vraagt, laten we dan overwegen of het echt nodig is om het goed te laten werken. Bovendien regelt de FAMILY de kwestie. Toepassingen die vragen om toegang tot onze persoonlijke gegevens moeten gedetailleerde regels en voorschriften hebben die duidelijk de omvang van het gebruik en het delen van de gegevens laten zien. Het ontbreken van een dergelijke aantekening moet ons ervan weerhouden een dergelijke toepassing te installeren.
Download mobiele toepassingen alleen van bepaalde bronnen
iOS-apparaten hebben een App Store, terwijl het voor Android een Play Store wordt. Dit zijn twee fabrieksmatige toepassingen waarmee u andere programma's kunt downloaden. Let voor het downloaden van een app altijd op de reikwijdte van de toegang, evenals op de beoordelingen en meningen van andere gebruikers. Download in geen geval toepassingen van onzekere bronnen, zoals ongecontroleerde websites of populaire sites voor het delen van bestanden. Fraudeurs kunnen de applicatie "verrijken" met speciale software die onze gegevens leest en doorgeeft aan de maker. Op deze manier kunnen we onze contacten, persoonlijke gegevens, maar ook inloggegevens blootleggen aan mobiel bankieren! Ongecontroleerde toepassingen vormen een zeer ernstige bedreiging, die we in gedachten moeten houden bij het installeren van verdere programma's in het geheugen van onze smartphone.

Dit bericht is geplaatst in: Blog • 2020-11-03
Getagged: wie belt er telefoonterror onbekende nummer telefoon spam wie heeft gebeld