Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

PRAAT IK MET EEN RAADSMAN OF EEN OPLICHTER?

PRAAT IK MET EEN RAADSMAN OF EEN OPLICHTER?

Dankzij zeer goed ontwikkelde telefonie en een groot aantal mensen die het internet gebruiken, proberen veel oplichters hun potentiële slachtoffers te bedriegen met behulp van deze media. Nu steeds meer mensen erin slagen om vals te spelen, steeds meer mensen hun spaargeld verliezen door onoplettendheid en overmoed, en soms zijn dit levenslange besparingen, hebben we besloten om de kwestie aan de orde te stellen. In de volgende tekst presenteren we u enkele principes die u in staat kunnen stellen om potenti�le fraude op te sporen.

Hoe vaak vraagt u zich af of de persoon die belt vanuit een bank, verzekeringsmaatschappij of andere instelling misschien niet de persoon is die zij beweert te zijn? Moet degene die ons belt ons echt een lening tegen supervoorwaarden aanbieden of is het een fraudeur die geld van onze rekening wil afhalen? Je kunt er nooit zeker van zijn, dus het is de moeite waard om enkele regels te volgen waarover we zullen schrijven.

De belangrijkste regel is terughoudendheid bij de overdracht van uw gegevens. Als de beller een grote kans voor u heeft, neem dan niet meteen een beslissing. Maak een afspraak voor het volgende gesprek en probeer te weten te komen van welk nummer je het gesprek hebt ontvangen zodra je ophangt. Bekijk dit nummer op onze website www.wiebelter.info, misschien heeft iemand er al commentaar op gegeven.

Een andere zeer belangrijke regel die je moet kennen. Geef nooit uw volledige persoonlijke gegevens, inclusief uw BSN (Burger service nummer). De bankvertegenwoordiger die u belt, moet uw gegevens tijdens het gesprek op het scherm laten verschijnen. Als hij u al wil controleren, moet hij bijvoorbeeld vragen naar de laatste 3 cijfers van het BSN. Nooit het hele getal. Als je gevraagd wordt om het hele nummer op te geven - hang op! Het heeft geen zin om het te riskeren. Het kan gebeuren dat u een aanbod voor een superkrediet of een verzekering heeft gehoord en dat u zo'n aanbod niet wilt verliezen. Ga in dit geval naar een stationaire installatie en vervul daar de formaliteiten.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-12-05
Getagged: onbekende nummer wie belt er telefoon spam wie heeft gebeld telefoonterror

Verwante artikelen