Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Wie moet zich als eerste voorstellen aan de telefoon?

Wie moet zich als eerste voorstellen aan de telefoon?

Jezelf begroeten en voorstellen is een schijnbaar voor de hand liggende maar cruciale zaak. Laten we beginnen met onszelf te begroeten en voor te stellen. De eerste indruk is heel belangrijk en is vaak doorslaggevend voor de vraag of iemand met u wil praten of niet. Als u een oproep van een bedrijfstelefoon beantwoordt, is het een goed idee om uzelf voor te stellen, vooral als u het nummer dat belt niet kent. En zelfs als we een telefoontje aannemen van iemand die we kennen, kan het geen kwaad om ons beleefd voor te stellen.

We weten nooit zeker hoe belangrijk we kunnen zijn als we de telefoon opnemen, dus probeer altijd beleefd te zijn, spreek kalm en ga niet in op de woorden van de beller. Of het nu om een zakelijk of een privégesprek gaat, als we iemand bellen moeten we altijd gedag zeggen en onszelf voorstellen. Wanneer u een zakelijk telefoontje ontvangt, stel uzelf dan voor volgens de interne richtlijnen van de plaats waar u werkt.

Dat wil zeggen, de naam van de organisatie, uw functie en uw naam. Wanneer men echter een privé-gesprek ontvangt, kan men "hallo" zeggen, hoewel het, wegens veelvuldige vergissingen, raadzaam is zich ten minste bij naam voor te stellen wanneer men een beperkt of onbekend telefoonnummer ziet.

Jezelf voorstellen is des te belangrijker omdat je er tijdens een gesprek, vooral een zakelijk gesprek, zeker van moet zijn dat je de juiste persoon hebt aangesproken. Vragen naar anderen zonder je naam te noemen zal door de gesprekspartner zeker niet positief worden opgevat.

Stel jezelf niet voor met "Ik kom uit ...", want dat is archaïsch. Dit is uit de tijd dat telefoons nog met een echte kabel verbonden waren. Gebruik uw voor- en achternaam of, als aanvulling, het bedrijf dat u vertegenwoordigt. Je kunt "Mijn naam" gebruiken, maar alleen als je ook echt je naam zegt. Dit geldt voor informele gesprekken, b.v. met een servicepunt of een winkel. Verder stellen wij ons niet voor met verkleinwoordjes.

Het belangrijkste is dat wij, als wij degene zijn die bellen, ons eerst voorstellen en niet meteen vragen met wie wij spreken. We moeten ons altijd voorstellen, zonder te verwachten dat we aan onze stem herkend worden.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2020-12-12
Getagged: onbekende nummer telefoonterror telefoon spam wie heeft gebeld wie belt er

Verwante artikelen