Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiƫnter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Zetten we 's avonds onze telefoon uit?

Zetten we 's avonds onze telefoon uit?

Tegenwoordig worden onze smartphones en laptops de klok rond gebruikt. Met goede batterijen en snel opladen, zetten we onze telefoons 's nachts niet uit. We zijn erg intiem met onze telefoons en zijn er tegelijkertijd bang voor. Een telefoon die we 's nachts in onze hand hebben, kan verschillende functies hebben: we kunnen hem gebruiken als wekker om ons 's morgens wakker te maken voor het werk, we kunnen ook gemakkelijk toegang krijgen tot verschillende internetdiensten of de telefoon gebruiken als horloge om de tijd erop te controleren.

Sommige mensen gebruiken het zelfs als een draagbare zaklamp. We gaan 's avonds naar bed, maar we vallen niet meteen in slaap. Eerst surfen we naar sociale media, kijken we naar een tv-programma of halen we onze achterstand in op het internet. Meer uren verstrijken op de klok, tot we uiteindelijk bijna met de telefoon in de hand in slaap vallen.

Heel vaak leven we in zo'n patroon dat we laat klaar zijn met werken, we zorgen voor het huis, we eten een maaltijd, we maken ons klaar om naar bed te gaan, maar we gaan niet meteen slapen omdat we nog met onze neus in de telefoon zitten. Plotseling beseffen we dat het al erg laat is. Dit verschijnsel wordt "wraakroepend bedtijdgedrag" genoemd, d.w.z. het uitstellen van het naar bed gaan ten gunste van de laatste activiteiten voor het einde van de dag.

Voordat we naar bed gaan, maken we nog steeds contact met vrienden, kijken we wat er met iemand aan de hand is op Instagram, lezen we nieuwe informatie op Twitter. Het is makkelijk om voor langere tijd aan al deze functies vastgeplakt te zitten. We slepen de telefoon weg en vallen er uiteindelijk mee in slaap. Wij zetten de telefoon niet uit voor de nacht, maar om ervoor te zorgen dat het geluid van de telefoon ons 's nachts niet wakker maakt, zetten wij de functie "niet storen" in de telefoon aan.

In deze modus is het geluid gedempt, zijn de trillingen gestopt en zijn de visuele signalen geblokkeerd. U kunt ook de vliegtuigmodus inschakelen, die in elke telefoon beschikbaar is. In de vliegtuigmodus blijft alle communicatie op de smartphone uit en zal geen enkele opdringerige vriend u 's nachts bellen. De telefoon blijft aan en, het belangrijkste, onze wekker gaat af.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2021-01-14
Getagged: wie heeft gebeld wie belt er onbekende nummer telefoon spam telefoonterror

Verwante artikelen