Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Hoe maak je effectieve telefoongesprekken?

Hoe maak je effectieve telefoongesprekken?

De ontwikkeling van podcasting benadrukt het belang van de stem, de impact van de toon die we aanslaan en het feit dat de stem wordt gebruikt om te communiceren en dus om onze emoties over te brengen. Dit zal onze troef zijn. Laten we dus niet aarzelen om hieraan te werken om onze uitwisselingen met klanten succesvoller te maken. Zowel in B2B- als in B2C-context is telefonische prospectie een doeltreffende manier om tot de kern van de zaak door te dringen in de zoektocht naar nieuwe klanten. Hier zijn enkele inzichten en tips. Sommige mensen denken dat telemarketing tot het verleden behoort, of zelfs slecht is voor het bedrijfsleven. Anderen daarentegen prijzen het als een van de beste, zo niet het beste, systeem om in contact te komen met potentiële klanten.

Daarom wordt telefonische prospectie steeds meer gebruikt door kleine en middelgrote ondernemingen en is het een essentieel instrument geworden voor het afronden van zakelijke transacties. De eerste 10 seconden, succes of mislukking! Maar wist u dat in de eerste 10 seconden van een telefoongesprek uw hele gesprek wordt uitgespeeld? Het succes of falen van je gesprek hangt af van deze eerste 10 seconden.

De factoren die in uw voordeel zullen werken, zijn niet alleen de inhoud van uw toespraak, maar ook de manier waarop u uw boodschap samenstelt. Aan de telefoon krijg je nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Als u de beste strategieën wilt gebruiken, volg dan deze tips. Wees positief en enthousiast. Concentreer je op een goede vocale houding. Alle transacties worden via de telefoon uitgevoerd, zonder enig contact met de klant. Let dus vooral op je toon, cadans en toon mag nooit opgewonden of depressief klinken. Gebruik een vaag hypnotiserende toon, spreek met een kalmerende en sympathieke stem, niet te snel om de cliënt niet in verwarring te brengen, maar ook niet te langzaam, want dat kan hem vervelen.

Gebruik correcte, duidelijke taal en woorden die gemakkelijk te begrijpen zijn. Spreek niet te luid, want dat kan de beller storen. Luister en speel op elkaar in. Onderbreek de andere persoon nooit, want dat kan als respectloos worden opgevat. En in ieder geval, niet luisteren is een teken van slechte manieren of zelfs onbeleefd gedrag. Beantwoord daarom rustig vragen en zet het gesprek met de potentiële klant voort.

Dit geeft de luisteraar de boodschap dat u oprecht in hem geïnteresseerd bent. Concentreer je op het onderwerp. Bij elk telefoongesprek is het mogelijk de draad van het gesprek te verliezen en op een zijspoor te geraken. Dus houd je aandacht erbij en zorg ervoor dat je het gesprek op de rails houdt. Verzamelen van informatie. Gebruik de vragen die u zo dadelijk gaat stellen om de klant, zijn behoeften, verwachtingen en gewoonten beter te begrijpen. Alle informatie die u erin slaagt te "verzamelen" zal uiterst nuttig zijn tijdens de vakantie en de eventuele persoonlijke ontmoeting. Blijf kalm.

Soms wordt u opgejaagd door het grote aantal telefoontjes dat potentiële cliënten kunnen krijgen. Om een succesvolle telemarketingoperatie te runnen, moet u dus nooit uw kalmte verliezen, zelfs niet als de beller u aanvalt met onaangename opmerkingen of beledigingen. Verontschuldig je niet. Als een agitator, toon geen tekenen van zwakte. Als je je verontschuldigt, verlies je onmiddellijk het respect van je gesprekspartner, die denkt dat je gewoon zijn tijd verspilt.

Een grondige kennis hebben van uw producten of diensten. Kennis van uw producten en diensten en van die van uw concurrenten is een van de belangrijkste elementen van telefonische prospectie. Op die manier vermijdt u fouten of tegenstrijdigheden en kunt u de voordelen van uw aanbod ten opzichte van dat van uw concurrenten gemakkelijk aantonen.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2021-01-22
Getagged: wie belt er telefoonterror onbekende nummer wie heeft gebeld telefoon spam

Verwante artikelen