Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Nuttige toepassingen voor werken op afstand

Nuttige toepassingen voor werken op afstand

Werken op afstand is een steeds gangbaarder manier van werken. Door de dreiging van het coronavirus schakelen steeds meer bedrijven over op deze manier van werken, en als de uitbraak niet snel stopt, kunnen bedrijven gedwongen worden op deze manier te werken. De eerste zo'n app is de Slack app. Het is een van de populairste gratis groepsmessengers op de markt.

We kunnen het gebruiken vanuit een browser, maar ook vanuit Windows, Mac, Android of iOS. De toepassing maakt het mogelijk gesloten en open kamers te creëren, evenals privé-chat tussen gebruikers. De tweede toepassing die wij goed kennen is Skype. Je kunt het met succes gebruiken om te communiceren met je teamgenoten. Skype is beschikbaar in een browser en als downloadbare applicatie voor computers en mobiele toestellen.

Op Skype kunnen we groepsgewijs chatten, trainen met een gedeelde desktop en tekstberichten en bestanden versturen. Een andere is Trello, het is een van de meest populaire en beste software voor het organiseren van teamwork. De dienst is volledig gratis en beschikbaar via de browser, maar er zijn ook speciale applicaties voor Android en iOS.

Met Trello kunt u zogenaamde whiteboards maken. We kunnen er kaarten in leggen met informatie over een bepaalde taak. Elk van hen kan worden beschreven, er kunnen multimedia of links worden toegevoegd, en er is ook een veld voor commentaar onderaan. Taken kunnen een deadline krijgen om te voltooien of gemarkeerd worden met een specifiek label, zoals het team dat er verantwoordelijk voor is.

De laatste van die toepassingen is Microsoft Teams. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje op Skype. Teams verbergt echter een aantal functies die erg handig zijn voor werken op afstand. De toepassing biedt kalenderintegratie, de mogelijkheid om online vergaderingen en zelfs webinars te plannen. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen we naast de gebruikelijke chat, teams maken, en daarbinnen kanalen creëren om afzonderlijke threads te scheiden. Microsoft Teams maakt het mogelijk om heel handig bestanden te delen. Documenten worden opgeslagen in de MS-cloud en gebruikers kunnen dus direct in de app in real time samenwerken.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2021-02-04
Getagged: wie belt er onbekende nummer wie heeft gebeld telefoon spam telefoonterror

Verwante artikelen