Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiënter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Goede manieren als je aan de telefoon praat

Goede manieren als je aan de telefoon praat

Sinds we mobiele telefoons gebruiken, zijn ze ons gaan overheersen in plaats van ons leven gemakkelijker te maken. Telefoons rinkelen overal, vaak in bioscopen, theaters of kerken. We voeren overal gesprekken, en veel mensen denken er niet eens aan dat ze iemand zouden kunnen storen. Het is hoog tijd dat we onthouden hoe we de telefoon op een gecultiveerde manier gebruiken.

Een ringtone voor een mobiele telefoon moet klassiek zijn, bij voorkeur doen denken aan een signaal van een vaste lijn, en niet opdringerig, in overeenstemming met het idee dat de telefoon van een serieus persoon een serieuze ringtone moet hebben. Velen van ons hebben een stijgende belfunctie, waarmee we de beltoon kunnen gradiëren en kunnen antwoorden voordat we de hele buurt op de been brengen.

Als de tegenpartij schilt, vergeet dan niet te vragen of we storen. Soms neemt iemand op om te zien wie er belt en waarom, maar ze hebben geen tijd voor een lang gesprek. Dus als het gesprek waarschijnlijk maar een paar minuten zal duren, zorg dan dat het het juiste moment is. Sterker nog, als u aan de toon van de stem of het achtergrondgeluid kunt horen dat er iets gaande is en het niet het goede moment is om te praten, vraag dan wanneer u beter kunt terugbellen.

Als je aan de telefoon bent, onderbreek de andere persoon dan niet. Als u de ander zijn zin niet laat afmaken, kunt u gemakkelijk een misverstand veroorzaken omdat u ervan uitgaat dat u weet wat de ander wil zeggen. Helaas kan dit zeer bedrieglijk zijn. Ten tweede is onderbreken een teken van gebrek aan respect voor degene die spreekt, of gewoon een gebrek aan belangstelling. Als de persoon die je belt de telefoon niet opneemt, neem jezelf dan op op de voicemail.

Op die manier weet onze beller wie er gebeld heeft en wat er aan de hand was. Als je de voicemail hebt ingesproken, is het onbeleefd om geen bericht achter te laten. Wegens de beperkte capaciteit van voicemail, moet u bij het inspreken korte en specifieke informatie inspreken. Vergeet ook niet om aan het eind van het gesprek altijd dank u wel te zeggen, zelfs als u het gesprek hebt geïnitieerd.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2021-03-02
Getagged: wie belt er wie heeft gebeld telefoonterror telefoon spam onbekende nummer

Verwante artikelen