Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiƫnter te zijn werk. Meer
Startpagina » Blog »

Waarom hebben we zo'n hekel aan telemarketeers?

Waarom hebben we zo'n hekel aan telemarketeers?

Telemarketeers, ook wel agenten, consultants of adviseurs genoemd, zijn mensen die in callcenters werken en uiteenlopende taken verrichten. De basisverdeling van het werk van telemarketeers komt voort uit de richting van het telefoonverkeer. Telemarketing is voor veel mensen een uiterst onaangename vorm van reclame. Veel mensen zouden graag af willen van opdringerige telefoontjes, vooral omdat sommige bedrijven het woord "nee" niet begrijpen.

De meest voorkomende wetsovertredingen bij telemarketing betreffen een te ruime toestemming voor de verwerking van onze persoonsgegevens, niet-nakoming van informatieverplichtingen, met name wanneer de gegevens niet worden verkregen van de persoon op wie zij betrekking hebben, maar uit een andere bron. In dit geval is de consument zich er helemaal niet van bewust dat zijn of haar gegevens door een entiteit zijn verzameld.

Een ernstig probleem is ook dat de voor de verwerking verantwoordelijken vaak hun identiteit verhullen en geen volledige informatie over zichzelf verstrekken, zodat wij niet altijd kunnen achterhalen wie onze gegevens verwerkt. Wij hebben het meest een hekel aan telemarketing wanneer de consultants het gesprek rekken of ons sterk overhalen om iets te kopen. Wij hebben er ook een hekel aan omdat ze vaak bellen van geblokkeerde nummers, alleen maar om ons niet terug te bellen met een klacht. Ze begroeten ons als "iemand in een reeks van mensen die we moeten bellen".

Wij vinden het vervelend dat zij lange teksten lezen die in zware taal zijn geschreven. Ze reageren niet op onze onderbrekingen, ze laten ons er gewoon niet tussenkomen. Ze stellen vragen, zodat ze ons meteen een aanbod kunnen doen en ons zover krijgen dat we akkoord gaan. Ze wachten niet tot we de offerte gelezen hebben voor ze de koerier sturen. Hun poging om producten via de telefoon te verkopen is te ingewikkeld.

Ze bellen herhaaldelijk ons nummer als we hun oproepen niet beantwoorden. De telemarketeer houdt echter niet op met werken en bedenkt nieuwe manieren om ons in het gesprek te lokken. Als we vragen hoe ze aan ons nummer komen, zeggen ze dat het willekeurig is gegenereerd door een computer. Wat natuurlijk niet waar is. Als u vermoedt dat een bedrijf uw gegevens op illegale wijze heeft verkregen, kunt u dit melden bij de Inspecteur-generaal voor de bescherming van persoonsgegevens.

Auteur: Dominique Haas
Dit bericht is geplaatst in: Blog •  2021-03-11
Getagged: wie heeft gebeld telefoon spam telefoonterror onbekende nummer wie belt er

Verwante artikelen