Vul hier het onbekende oproep nummer in
Deze site maakt gebruik van cookies om efficiƫnter te zijn werk. Meer

Een verwijderde opmerking is nog steeds zichtbaar in de zoekmachineWe worden vaak met situaties geconfronteerd waarin een gebruiker ons vraagt om een opmerking te verwijderen. Een dergelijke opmerking wordt door ons op zijn verzoek verwijderd en deze verdwijnt onmiddellijk van onze webpagina. Na enkele dagen meldt de gebruiker ons opnieuw dat de opmerking nog steeds zichtbaar is in de zoekmachine (Google, Bing, Yahoo of andere). Hiervoor geeft hij ons de schuld dat deze opmerking niet uit de zoekmachines is verdwenen, en eist hij van ons om deze uit de zoekmachines te verwijderen. Dus we leggen uit hoe deze situatie eruit ziet.

Internetzoekmachines (Google, Yahoo, Bing en andere) zijn bedrijven die onafhankelijk zijn van ons, en die zijn ontworpen om door webpagina's te bladeren en hun inhoud te indexeren en deze vervolgens in de zoekresultaten te presenteren aan de gebruikers van deze zoekmachines. Dit doen ze uiteraard niet "live". Wanneer een wijziging wordt doorgevoerd in een webpagina, verschijnt de wijziging niet onmiddellijk in de zoekresultaten. Waarom? Zoekmachines indexeren de pagina- en subpaginagegevens van tijd tot tijd. Hun machines bezoeken een webpagina van tijd tot tijd, gaan na wat de inhoud is en verlaten de webpagina. Dit worden indexeringsrobots genoemd. Over een tijdje zullen ze terugkomen op de webpagina, controleren ze deze, kijken wat er gewijzigd is en actualiseren hun indexen. Daarom, als de inhoud van onze webpagina wijzigt (bijv. we verwijderen een bepaalde opmerking), zal de wijziging niet onmiddellijk in de zoekmachine verschijnen. Een dergelijke wijziging zal pas na het volgende bezoek van de indexeringsrobot in aanmerking worden genomen. Op een manier die volledig onafhankelijk is van ons.

En hoe kan een dergelijke wijziging worden versneld? Indexeringsrobots navigeren op internet via links. De ene pagina stuurt ze naar een andere, de andere naar een derde, en ze gaan naar elk van deze pagina's via interne links. Om het indexeren te versnellen, plaatst u best een link op internet naar de pagina die u opnieuw wilt indexeren. En dat is wat u kunt doen.